Loader

Bliske veze

Nezaobilazni toponim

O dve izložbe američkog slikarstva koje su sedamdesetih godina prikazane u Beogradu u feljtonu "Srbija i Sjedinjene Američke Države – dve zemlje jedna kultura", koji objavljuje "Vreme" u saradnji sa magazinom "Vitraž"

Bliske veze

Sara u Beogradu

O neprevaziđenoj Sari Von i o njenim lepim uspomenama na beogradski Njuport džez festival 1973. godine u feljtonu "Srbija i Sjedinjene Američke Države – dve zemlje jedna kultura", koji objavljuje "Vreme" u saradnji sa magazinom "Vitraž"

Bliske veze

Pevaću dok bude nesrećnih

O koncertu Reja Čarlsa u beogradskom "Pioniru" o kome se malo zna, njegovim strastima i intuiciji u feljtonu "Srbija i Sjedinjene Američke Države – dve zemlje jedna kultura", koji "Vreme" objavljuje u saradnji sa magazinom "Vitraž"

Bliske veze

Na sunčanoj strani ulice

Smatra se da je Vojislav Simić učinio američki džez popularnim u Srbiji. O njegovim susretima sa legendarnim muzičarima, u feljtonu "Srbija i Sjedinjene Američke Države – dve zemlja, jedna kultura" koji objavljuju magazin "Vitraž" i nedeljnik "Vreme"

Bliske veze

Kum nezavisnog filma

Osobeno dete bruklinskog asfalta, veliki glumac svetske kinematografije, Harvi Kajtel nekoliko puta je boravio u Beogradu – u feljtonu Srbija i Sjedinjene Američke Države, dve zemlje jedna kultura, koji objavljuju magazin Vitraž i "Vreme"

In memoriam – Bil Viters

Just the two of us

Autor kultnih pesama Ain’t No Sunshine, Just The Two of Us, Lovely Day, napustio nas je 30. marta . Ovo je uspomena na njega, u okviru feljtona "Srbija i Sjedinjene Američke Države – dve zemlja, jedna kultura" koji magazin "Vitraž" objavljuje sa "Vremenom"

Bliske veze

Lepota kreiranja

Džim Džarmuš, reditelj čiji je najnoviji film Mrtvi ne umiru na programu aktuelnog Festa, dva puta je bio u Srbiji. U ovom nastavku feljtona "Srbija i Sjedinjene Američke Države – dve zemlje, jedna kultura", koji realizuju "Vreme" i magazin "Vitraž", između ostalog, podsećamo na Džarmušovo gostovanje na koncertu Partibrejkersa

Bliske veze

Beogradske noći kreolske boginje

Džozefina Bejker, slavna plesačica, koju su obožavali Pikaso, Kokto, Matis, koja je marširala sa Martinom Luterom Kingom, usvojila dvanaestoro dece i dobila najviše francuskih vojnih priznanja, bila je tri puta u Beogradu. Priču o njenom prijateljstvu sa pevačicom Sofkom Nikolić objavljujemo u okviru feljtona "Srbija i Sjedinjene Američke Države – dve zemlje, jedna kultura", koji realizuju "Vreme" i magazin "Vitraž"

Kratki prilog za jednu biografiju

Milenin američki san

Uskoro će biti objavljene nove informacije o Mileni Pavlović Barili, u istraživanju umetnika i filologa Miodraga Kovačevića. Ovom prilikom objavljujemo neke od njih, u feljtonu "Srbija i Sjedinjene Američke Države – dve zemlja, jedna kultura" koji realizuju "Vreme" i magazin "Vitraž"