Loader

INICIJATIVE

Hostel 40

10.april,19:23

Reč je o muzičkom dokumentarnom filmu, koji predstavlja balkanski odgovor na "Buena vista social club".

U vreme krize, kada se smanjuju budžeti za sve kulturne aktivnosti, umetnici ne bi trebalo da očajavaju. Jedan od mogućih načina da se zaobiđu državne institucije i velike kompanije i time sačuva nezavisnost umetničkog projekta su takozvani „crowd funding“ portali. Na njima projekte finansijski podržavaju obični ljudi sa donacijama u rasponu od jednog do nekoliko hiljada dolara. Ali, za razliku od klasičnih donacija, onima koji uplate novac kreatori projekta daju originalne poklone, koji su u vezi sa njihovim projektom.

Ekipa filma „Hostel 40“ iz Beograda i Londona upustila se u avanturu prikupljanja sredstava za završetak svog filma putem kickstartera, jednog od najpoznatijih portala. Reč je o muzičkom dokumentarnom filmu, koji predstavlja balkanski odgovor na „Buena vista social club“. To je priča o muzičarima koji ne govore isti jezik, različitih su kultura i veroispovesti. Spaja ih isti osećaj za muziku. U okviru projekta „Tutti Srbija“, koji podrzava Ambasada Kraljevine Norveske u Beogradu, muzičari su se okupili u „Hostelu40“, odakle su krenuli na turneju po Srbiji. Performansom svetske i balkanske muzike oduševili su publiku. Za vreme boravka u Beogradu uspeli su da očaraju i ambasadore Brazila, Danske, Amerike, Norveske, Finske, Kanade i Australije spontanim koncertom na splavu „Black Panters“.

Za završetak filma neophodno je još dve nedelje snimanja u inostranstvu i osam hiljada funti. Ovaj afirmativni film o Beogradu i Srbiji bićemo u prilici da gledamo uskoro, ali samo ako se do 25-og aprila kompletan novac sakupi preko „kickstartera“. U suprotnom, do sada sakupljeni novac biće vraćen onima koji su ga donirali.

Da bi ste podrzali film posetite veb stranicu: Hostel 40

Poslednje izdanje

Mogućnost izbora mora da postoji (1)

Podele po dubini Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve