Loader

Racija na dilere i huligane

06.decembar,14:08

Akcija "Grom": pretreseno 909 lokacija, više stotina privedenih, 127 zadržanih

Nekoliko stotina osoba (dilera droge, i ekstremista i navijačkih huligana) privedeno je petak, 6. decembra u okviru policijske operacije „Grom“ protiv narko-dilera. Izvršen je pretres na 909 lokacija, a prema izjavi direktora policije Milorada Veljovića za sada će biti procesuirane 242 osobe, a za 127 njih određeno policijsko zadržavanje.

Policija je pronašla i zaplenila velike količine narkotika svih vrsta, izvršene 134 zaplene, zaplenjene su i velike količine oružja i municije kao i veliki broj automobila, pronađena je jedna laboratorija a na više lokacija pronađeno je oružje, pištolji, puške i municija.

Akcija pod nazivom „Grom“ organizovana je po nalogu Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, a zajedno su je sproveli policija, Tužilaštvo i Ministarstvo pravde.

U akciji je učestvovalo nekoliko hiljada policajaca. Pored Uprave kriminalističke policije koja je bila nosilac operacije, učestvovale su i sve druge organizacione jedinice u okviru Direkcije policije – Žandarmerija, specijalne jedinice, SAJ, policiju opšte nadležnosti, saobraćajna policija i granična policija.

Racija podseća na akciju «Morava» iz 2009, o kojoj je Vreme pisalo pod naslovom Srednje velika racija (Miloš Vasić, VREME | BR 983 | 5. NOVEMBAR 2009.) U akciji „Morava“ bilo je angažovano oko dve i po hiljade pripadnika MUP-a i izvestan broj radnika BIA. Tada je privedeno oko 500 lica; pretreseno je oko 600 raznih stambenih i drugih objekata; zaplenjeno je nekoliko desetina kilograma raznih narkotika, pedesetak komada ilegalnog oružja i nešto kradenih vozila i dvadesetak luksuznih automobila.

Koordinator službi bezbednosti Aleksandar Vučić, koji tvrdi da je akcija „Grom“ najveća u poslednjih 25 godina, kao neuspeh akcije „Morava“ ocenio je to što je, po njegovim rečima, od 500 privedenih osoba, njih 470 pušteno na slobodu.

Biro za koordinaciju službi bezbednosti je u novembru odlučio da se pri MUP-u formiraju dve nove službe – jedna za borbu protiv ekstremizma i terorizma, a druga za borbu protiv narko-dilera .Prema izjavi direktora policije Veljovića služba za borbu protiv narko-dilera će biti formirana uskoro.

O delovanju narko mafije čitajte više u tekstu:

Dugi lanac smrti i

Put svile i heroina,

a o navijačkim huliganima u tekstu:

Nema zabrane za navijačke grupe i povezanim tekstovima

Poslednje izdanje

Mogućnost izbora mora da postoji (1)

Podele po dubini Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve