Loader

Berluskoni osuđen zbog bunga-bunga zabava

27.jun,10:43

Zbog seksa sa maloletnicom Rubi Kradljivicom Srca - sedam godina zatvora i zabrana obavljanja javnih funkcija

Nakon 26 meseci i 50 sudskih saslušanja tri sudkinje u Milanu su 24. juna razmatrale slučaj više od sedam sati pre donošenja presude od sedam godina zatvora Silviju Berluskoniju bivšem premijeru optuženom zbog zloupotrebe položaja i plaćanja za seks sa tada sedamnaestogodišnjom Karimom el Marug, plesačicom poreklom iz Maroka, poznatijom pod nadimkom Rubi Kradljivica Srca.

Na teret mu se stavlja i poziv milanskoj policiji u maju 2010, da puste Rubi iz pritvora nakon što je optužena za krađu.

Ni Rubi ni Berluskoni nisu svedočili na ovom sudskom ročištu, a Berluskoni je u pismenom saopštenju tvrdio da je nevin, a da suđenje predstavlja pokušaj da ga se eliminiše iz političkog života Italije: «Ovo nije suđenje, ovo je streljanje!», glasi jedna rečenica te njegove javne odbrane koju Korijere dela sera stavlja u naslov. Na svom TV kanalu 5 Berluskoni je, inače, izneo svoju verziju u dokumentarcu «Slučaj Rubi».

NAKON 50 SASLUŠANJA I SEDAM SATI VEĆANJA: Čitanje presude Berluskoniju

Rubi Kradljivica Srca je takođe u javnim izjavama negirala da je bilo bunga-bunga seksa.

Berluskonijevi advokati najavili su žalbu. Slučaj se može razmatrati na još dva sudska nivoa.

Ova presuda je samo deo Berluskonijevih legalnih problema. Prethodnog meseca apelacioni sud je potvrdio presudu kojom je Berluskoni osuđen na četiri godine zatvora zbog izbegavanja poreza i sumnjivog biznisa, a u tom slučaju mu je ostala još samo jedna mogućnost za žalbu Vrhovnom sudu koja može biti razmatrana za godinu dana.

Štampani broj Vremena 1173. na kioscima u četvrtak 27. juna 2013.

Poslednje izdanje

Intervju: Ivan Ergić

Individualni otpori su jalovi i samodopadni Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve