Loader

Danilović izboden nožem

18.maj,12:11

Direktor košarkaškog kluba Partizan zadobio teške povrede opasne po život, u "Kafanici" na Košutnjaku

Predrag Danilović, direktor košarkaškog kluba Partizan napadnut je oko 2:30 u noći 17/18. maja na Košutnjaku u jednom restoranu „Kafanica“. Uboden je nožem posle sukoba.

Direktor policije Milorad Veljović rekao je da je Danilović zadobio teške telesne povrede opasne po život. Zadobio je ubodne povrede u predelu stomaka, a ima povrede po glavi i rukama.

Kako pišu „Novosti“, nepoznati napadač, nasrnuo je na predsednika KK Partizan posle verbalne svađe i najpre mu je razbio flašu o glavu, a potom ga ubo nožem u predelu iznad bubrega.

„Policija proverava kako je došlo do sukoba i šta je uzrok“, naveo je Milorad Veljović. Policija, koja prikuplja dokaze o događaju, saopštila je da napad na Danilovića nije povezan s predstojećim derbijem „Zvezda“ – „Partizan“ i da nema veze s navijačkim grupama. B92 javlja da Danilović nije želeo da razovara sa policijom koja je izašla na lice mesta, da nije želeo da objasni kako je povređen niti da navede ime osobe koja mu je nanela povrede. Premijer Ivica Dačić je kasnije rekao da je Danilović povređen „u tradicionalnoj srpskoj svađi među prijateljima“. Po izveštaju Studija B korišćen je kafanski inventar ćaše, flaše i sve što je pod rukom. Pojedini beogradski mediji spekulišu da je Danilović uboden posle verbalnog nesporazuma s bliskim prjateljem vlasnikom «Kafanice».

Hitna pomoć je došla na mesto događaja, ali je prema izveštaju TV Studija B Danilović odbio da bude prevezen, rekavši da njemu pomoć nije potrebna. Kako je rekla portparolka Hitne pomoći Nada Macura, Danilović je po dolasku Hitne pomoći na lice mesta imao posekotinu na glavi, ali ne i ubodne rane i verovatno je u kasnijim satima zadobio povrede trbuha i ruku.

Kasnije se svojim kolima prevezao do Urgentnog centara gde je nešto posle 5:30 hitno operisan. Prema informacijama „Novosti“ izgubio je mnogo krvi, ali na sreću nisu mu povređeni vitalni organi. Prebačen je u šok sobu i van životne opasnosti je.

„Novosti“ pišu da je Danilović bio čest gost u „Kafanici“. Odlazio je tamo zato što je prijatelj sa vlasnikom, a i zato što se u etno ambijentu tog lokala osećao kao kod kuće, da je u javnosti bio poznat kao čovek koji ima svoje lično obezbeđenje, a da je manje poznato da ga u skorije vreme više nije imao…

Predrag Danilović je rođen 1970. u Sarajevu. Sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je četiri evropska prvenstva i srebrnu medalju na Olimpijskim igrama.

FIBA ga je 1994. proglasila za najboljeg igrača Evrope. U rukovodstvo Partizana ulazi 2000, a 2007. je kažnjen dvogodišnjom uslovnom kaznom zabrane obavljanja funkcija u klubu zbog fizičkog napada na sudiju u polufinalu plej-ofa Srbije.

Sa kolegama košarkašima osnovao je humanitarnu organizaciju Grupa 7.

Poslednje izdanje

Intervju: Ivan Ergić

Individualni otpori su jalovi i samodopadni Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve