Loader

Tenis - Monte Karlo i Štutgart

Novak Đoković pobedio na svom terenu

25.april,17:58

Rezultatom 6-2 7-6 okončao osmogodišnju vladavinu Rafaela Nadala na masters turniru Monte Karlo i osvojio svoju 14. masters krunu

Novak Đoković je u sjajnom meču finala masters turnira u Monte Karlu pobedio Rafaela Nadala sa 2:0 (6:2, 7:6 /7:1/) i tako prekinuo njegovu neverovatnu seriju od osam uzastopnih trijumfa. Jer, bez mnogo preterivanja, često se računalo s tim da će Nadal u Monte Karlu pobeđivati dokle god bude igrao tenis. Osim toga, ovaj poraz pretrpeo je usred sjajnog povratka na teren, posle višemesečne povrede zbog koje veći deo prošle godine nije igrao.

Nije reprizirano prošlogodišnje finale, kada je Nadal pobedio sa 2:0 (6:3, 6:1). Ovog puta Đoković je u prvom setu bio toliko nadmoćan da mu je do pobede „s nulom“ malo falilo. U drugom setu Nadal je popravio svoju igru i, uz razmenu brejkova, došao do taj brejka, propustivši da osvoji poslednji gem na svoj servis i izjednači u setovi. Zapravo, nije propustio priliku, već mu to Novak nije dozvolio. Nije nemoguće da je to uticalo na Nadalovu lošu igru u taj brejku i poraz od ubedljivih 7:1.

Kiša je u Monte Karlu odložila početak finalnog susreta za gotovo sat vremena. Za jedva pola sata Đoković je uz dva brejka vodio sa 4:0, ali je Nadal vratio jedan i rezultat smanjio na 5:2, ali je to bilo sve. U drugom setu Nadal prvi dolazi do brejka i vođstva, no Đoković izjednačuje na 4:4 uprkos tome što je zbog Sunca teren bio sve suvlji, što je u većoj meri odgovaralo Nadalu i pomoglo mu popravi svoju igru. Najzad, Španac dolazi do brejka i vođstva od 6:5, da bi odmah potom doživeo šok kada je Đoković napravio brejk bez ijednog izgubljenog poena.

Susret u Monte Karlu bio je 35. meč ove dvojice vrhunskih igrača; poslednji prethodni put trijumfovao je, u finalu prošlogodišnjeg Rolan Garosa, Nadal sa 3:1 (6:4, 6:3, 2:6, 7:5). Nadal je još uvek uspešniji u međusobnim susretima, ali se razulika smanjuje. Đokoviću je ovo 37. titula u karijeri a treća u ovoj godini.

Štutgart: Dve pobede Ane ivanović nisu bile dovoljne

Ženska teniska reprezentacija Srbije je u razigravanju za opstanak u svetskoj grupi Federejšn kupa izgubila od reprezentacije Nemačke koja je igrala na svom terenu, u Štutgartu.

Bez Jelene Janković koja je još prošle godine najavila svoje povlačenje iz reprezentacije, dve pobede Ane ivanović nisu bile dovoljne, jer je Bojana Jovanovska izgubila oba svoja meča, pa je odluka pala na susret parova. Podmlađeni dubl Srbije u kom su igrale Aleksandra Krunić i Vesna Dolonc nije uspeo da parira iskusnijem nemačkom tandemu Sabina Lisicki i Ana-Lena Gronefeld.

U proteklih godinu dana Ana Ivanović popravlja svoju igru i, uz manje oscilacije nego ranije, počinje da liči na onu skoro zaboravljenu borbenu igračicu koja se ne predaje do kraja meča.

Poslednje izdanje

Intervju: Ivan Ergić

Individualni otpori su jalovi i samodopadni Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve