Loader

Preminuo Josif Tatić

09.februar,18:58

Glumac Josif Tatić preminuo je u Beogradu u petak uveče u 67. godini života. Umro je u snu.

Tatić je rođen u Novom Sadu 13. aprila 1946. godine, a roditelji su mu takođe bili glumci. Studirao je na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. U mladosti je trenirao boks, ali je brzo odustao od sportske karijere.

Od 1968. godine bio je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta mada je igrao i u Zvezdara teataru, Narodnom pozorištu, Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu…

Igrao je u više od 70 filmova i bar isto toliko pozorišnih predstava. Publika ga pamti i kao Jataganca u „Boljem životu,“, Slobodana Mihajlovića u „Šovinističkoj farsi“ i Tanasija Vitorovića u „Grlom u jagode“. Igrao je u filmovima „Tri karte za Holivud“, „Vizantijsko plavo“, „Za sada bez dobrog naslova“, „Poslednji krug u

Monci“…

Poslednjih godina igrao je u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, u drami „Hadersfild“ koja je izvedena više od 150 puta. Trebalo je da glumi u filmu „Tesna koža 5“, čije se snimanje tek planira.

Iza sebe ostavio je suprugu Bebu i ćerke Jelisavetu i Hristinu.

Poslednje izdanje

Intervju: Ivan Ergić

Individualni otpori su jalovi i samodopadni Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve