Loader

Izbori u Zvezdi: Džajić novi predsednik

20.decembar,22:05

Nova uprava će po konstituisanju morati da isplati dugovanja na ime transfera igrača Filipa Mladenovića, Darka Lazovića, Marka Mirića i Ognjena Mudrinskog, jer bi u suprotnom, klubu bilo zabranjeno registrovanje fudbalera u januarskom prelaznom roku

Džaja predsednik

Predsednik Izborne komisije fudbalskog kluba Crvena zvezda Matija Radojičić saopštio je u sredu, 19. decembra da je Dragan Džajić izabran za predsednika kluba jer je, kao jedini kandidat, na izborima dobio 98,25 odsto glasova.

Pravo glasa imalo je 7.669 članova kluba, glasalo je 1.824 članova, a Džajić je dobio 1.792 glasa.

OnRadojčić je rekao da su se izbori odvijali u normalnoj i kulturnoj atmosferi i da su tome dodatno doprineli članovi biračkog odbora.

„Možda je simbolično to što je na danasnji dan, na Svetog Nikolu, Džajić postao predsednik, a svi znamo da je Zvezda 1991. godine titulu prvaka Evrope osvojila u Bariju, na stadionu koji nosi ime Svetog Nikole“, primetio je Radojičić.

U subotu, 22. decembra, biće održana skupština kluba koja će verifikovati Džajićev izbor. Tada će novi predsednik predstaviti svoj program i predložiti sastav Upravnog odbora.

Izbori za predsednika Fudbalskog kluba Crvena zvezda počeli su u ponedeljak, 17. decembra, a do utorka svi upisani članovi kluba imaju priliku da daju svoj glas, lično ili posredstvom interneta.

Jedini kandidat za predsednika je Dragan Džajić, a njemu je za povratak na funkciju koju je obavljao od 1998. do 2005. potreban glas samo jednog od 7.669 upisanih članova.

U toku ove nedelje biće održana i nova sednica Skupštine kluba na kojoj će novi predsednik izabrati Upravni odbor, sportskog direktora i generalnog sekretara.

Više o finansijskom poslovanju Zvezde pročitajte u tekstu „Odavno u crvenom“ iz „Vremena“ broj 1144 od 6. decembra 2012.

Član radne grupe zadužen za finansije Nebojša Čović je posle ubacivanja listića u glasačku kutiju izjavio da je pred Crvenom zvezdom novi početak.

„Imamo mi puno toga da uradimo i pre Nove godine. Verujem da ćemo već i na prvoj sednici Upravnog odbora, imati koncepciju za sve ono što treba da se radi u 2013. godini“, rekao je Čović, kandidat za poziciju potpredsednika zaduženog za finansijska pitanja.

Radna grupa formirana 14. novembra na čelu sa Džajićem je proverom podataka došla do saznanja da je u periodu od 1996. do 2012. godine „nestalo“ 65 miliona evra, zarađenih od prodaje igrača.

Na Marakanu je najviše novca stiglo za vreme predsedničkog mandata Dragana Stojkovića, u sezonama 2006. i 2007. ali je pored sume od nekoliko desetina miliona evra, u tom periodu dug Zvezde narastao na oko 16 miliona evra.

Kako je „Vreme“ već pisalo, prethodna uprava Crvene zvezde na čelu sa Vladanom Lukićem je izdvojila više od pet miliona evra da bi namirila dugove prema bivšim igračima i trenerima.

Nova uprava će po konstituisanju morati da isplati dugovanja na ime transfera igrača Filipa Mladenovića, Darka Lazovića, Marka Mirića i Ognjena Mudrinskog, jer bi u suprotnom, klubu bilo zabranjeno registrovanje fudbalera u januarskom prelaznom roku.

Pored finansijskih, Crvenu zvezdu su zadesili i infrastrukturni problemi jer krov na upravnoj zgradi iznad službenih prostorija i medija centra – prokišnjava.

Poslednje izdanje

Intervju: Ivan Ergić

Individualni otpori su jalovi i samodopadni Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve