Loader

Tadić odustaje od kandidature

08.novembar,17:11

Stranke koje se bave samo sebičnim interesima i političari koji se bave samo svojom promocijom bez svesti o opštem interesu, osuđeni su na nisko mesto u društvu, rekao je Tadić

Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić saopštio je u nedelju, 4. novembra da se neće ponovo kandidovati za tu funkciju. Najverovatnije će, kako je rekao, biti počasni predsednik stranke. Svoju odluku on je saopštio članovima Glavnog odbora i dodao da će svakako ostati član stranke i prisutan u njenom radu.

On je rekao da su prihvaćeni svi njegovi predlozi za promenu Statuta DS, povećane su nadležnosti Predsedništva, a izborna skupština će biti na svake dve godine. Izmenjene su i nadležnosti predsednika, a uvodi se sistem unutrašnje kontrole kako ne bi bilo zloupotreba.

U obraćanju rukovodstvu stranke, Tadić rekao da treba sprečiti svaku podelu Demokratske stranke, te da postoji opšta saglasnost da su reforme nužne kako bi DS što pre ponovo došao na vlast i u prilici da menja društvo.

Sa leva: članovi Glavnog odbora Demokratske stranke Dušan Petrović, Bojan Pajtić, Tamara Tripić, Boris Tadić, Dragan Đilas, Dragan Šutanovac i Dragoljub Mićunović na sednici Glavnog odbora DS u Sava centru. FOTO TANJUG

„Jedinstvo je imperativ, jer je Demokratska stranka ključni faktor u društvu“, rekao je lider DS, dodajući da je uveren da je sadašnji trenutak, „trenutak konsolidacije Demokratske stranke“.

Uz napomenu da je Demokratska stranka uvek bila stranka koja je donosila dobre odluke, uvek postavljala više ciljeve i zato prednjačila i bila stranka progresa, Tadić je rekao i da su stranke koje se bave samo sebičnim interesima i političari koji se bave samo svojom promocijom bez svesti o opštem interesu, osuđeni na nisko mesto u društvu.

Živković napušta DS

„Demokratska stranka već više od osam godina nije demokratska, a od danas više nije ni stranka… To su razlozi zbog kojih, nakon dvadeset godina, prestajem da budem član DS“, izjavo je nekadašnji funkcioner te stranke Zoran Živković.

„Dogovori su posledica trulog kompromisa, odnosno ravnoteže straha, to što je postignuto između Dragana Đilasa i Borisa Tadića nema veze za političkim delovanjem i političkom strankom i to je uzrokovalo da donesem odluku“.

Živković je dodao da nakon, „burazerskog-pobratimskog dogovora“ ne vidi način na koji bi DS i dalje mogla da se zove demokratskom strankom.

Poslednje izdanje

Intervju: Ivan Ergić

Individualni otpori su jalovi i samodopadni Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve