Loader

Zabrana prodaje alkohola posle 22h neustavna

04.oktobar,14:57

Odluka kojom je Skupština grada Beograda 11. maja 2011. godine zabranila prodaju alkoholnih pića posle 22 časa, proglašena je neustavnom pred Ustavnim sudom Srbije u četvrtak, 4. oktobra.

Zabrana prodaje se odnosila na trafike, benzinske pumpe i sve maloprodajne objekte u kojima se može naći alkohol i važila je do 6 ujutru. Istom odlukom, grad Beograd je zabranio i rad kafića i drugih ugostiteljskih objekata koji se nalaze u stambenim zgradama posle ponoći, osim vikendom kada je ovim objektima dozvoljen rad do 1 posle ponoći.

Odluka o zabrani prodaje alkohola izazvala je oštre reakcije i okupljanja građana u centralnim gradskim parkovima posle 22 sata u znak protesta protiv „prohibicije“.

Grad Novi Sad je takođe imao sličnu odluku, kojom je bila zabranjena prodaja alkoholnih pića posle 23 sata, a Ustavni sud je ovu odluku proglasio neustavnom mesec dana pre nego što je još rigoroznija zabrana uvedena u Beogradu, uz obrazloženje da se na ovaj način zabranjuje prodaja alkohola svim građanima, a ne samo maloletnicima.

Poslednje izdanje

Intervju: Ivan Ergić

Individualni otpori su jalovi i samodopadni Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve