Loader

Posledice povećanja PDV-a

04.oktobar,13:59

„Ovo je trenutak kada društveno odgovorne kompanije treba u praksi da demonstriraju svoju odgovornost, i da u teškim ekonomskim okolnostima ne prebace sav teret na potrošače", rekao je Slobodan Đinović, generalni direktor kompanije Orion telekom

Povodom povećanja PDV stope sa 18 na 20 odsto, Orion telekom navodi da ta kompanija neće podići cene usluga. Kako je kompanija saopštila, po usvojenom tržišnom automatizmu privrednih subjekata očekuje se generalno povećanje cena usluga za 2 odsto, ali da Orion telekom, kao društveno odgovorna komapanija sa preko 120,000 korisnika neće podoći cene usluga.

U Orionu navode da su njihovi ciljevi zaštita korisnika, zaštita potrošačke korpe stanovnika Srbije, ali i promocija kvaliteta usluga i društveno odgovornog ponašanja.

„Ovo je trenutak kada društveno odgovorne kompanije treba u praksi da demonstriraju svoju odgovornost, i da u teškim ekonomskim okolnostima ne prebace sav teret na potrošače“, rekao je Slobodan Đinović, generalni direktor kompanije Orion telekom.

„Orion telekom se na ovaj način svesno odriče približno 6% neto dobiti mesečno. Ovo je jedino moguće ako ste u poslovanju nezavisni, a mi smo tu poziciju ostvarili mukotrpnim radom i velikim ulaganjima u sopstvenu infrastrukturu, razvoj, direktnu nabavku telekomunikacione opreme i oslanjanje na sosptvena tehnoloska rešenja. Rezultat postignute nezavisnosti, ogleda se u ovom slučaju na mogućnost kompanije da ne menja cene usluga, što predstavlja nesvakidašnji događaj, mimo uobičajene prakse zloupotrebe i prikrivanja privrednih subjekata iza paravana zakonske regulative za česta i neopravdana podizanja cena“, rekao je Đinović.

On je pozvao sve privredne subjekte da slede primer u cilju zaštite domećeg tržišta, očuvanja stabilnosti domaće ekonomije, i posebno, zaštite potrošača.

Poslednje izdanje

Intervju: Ivan Ergić

Individualni otpori su jalovi i samodopadni Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve