Loader

Tenis: Đoković, treća titula u Majamiju

05.april,20:45

Meč protiv Marija izgledao je kao repriza susreta u četvrtfinalu protiv Davida Ferera i polufinala sa Huanom Monakom. Đoković je i u ovom slučaju rezultatski ubedljivo dobio prvi set, da bi drugi rešio u svoju korist tek u taj brejku

U finalu ATP turnira masters serije na Ki Biskejnu u Majamiju Novak Đoković je posle 137 minuta igre pobedio Endi Marija s 2:0 (6:1, 7:6 /7:4/) i tako odbranio titulu osvojenu prošle godine.

Meč protiv Marija izgledao je kao repriza susreta u četvrtfinalu protiv Davida Ferera i polufinala sa Huanom Monakom. Đoković je i u ovom slučaju rezultatski ubedljivo dobio prvi set, da bi drugi rešio u svoju korist tek u taj brejku. Uzgred, to je samo po sebi svojevrstan podvig – pobediti u tri uzastopne igre veštine, živaca i, ne najmanje važno, sreće.

Usput, Đoković se trećom pobedom u Majmiju (2007, 2011, 2012) izjednačio s igračima kakvi su bili Pit Sampras i Andre Agasi. Novaku je ova pobeda donela trideseti ATP trofej u karijeri (od čega pet na gren-slem turnirima i 11 na mastersima).

U odnosu na sezonu 2011. Novak Đoković je ovu počeo dosta „sporim“ ulaskom u meč, nekoliko puta gubeći prvi set, da onda meč reši u nastavku. Od Indijan Velsa kao da je okrenuo drugi list: prvi set osvaja ubedljivo, da se u drugom namuči do pobede. Sad mu sleduju pripreme za šljaku u Monte Karlu.

Još jedna dobra vest je da će Janko Tipsarević posle poraza od Marija u četvrtfinalu osvanuti na 8. mestu ATP liste. Ako u nastavku sezone nastavi sa igrom kakvu je pokazao protiv Marija – u meču koji je po prikazanom kvalitetu igre mogao i da dobije – ovo će biti njegova najbolja godina.

Poslednje izdanje

Intervju: Ivan Ergić

Individualni otpori su jalovi i samodopadni Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve