Loader

Košarka: Bez teških reči, molim

16.septembar,17:28

Reprezentacija Srbije nije uspela da se kvalifikuje za turnir koji bi je odveo na Olimpijske igre u Londonu 2012. godine.

Rezultat sa EP u Litvaniji mnogi će oceniti kao katastrofu i propast. Igrači Srbije se nisu istuširali posle poraza od Grčke, a „medijski poslenici“ već su krenuli da „analizuju“ i da seire, da kukumavče i pitaju boga „šta nam se to dogodilo“.

Onako kako su nas obradovali na poslednja dva takmičenja, izabranici Dude Ivkovića su nas „razočarali“ svojim nastupom u Litvaniji jer su „ostali bez plasmana“ kako se to nekad govorilo.

Nacija je bila „naložena“ da će i ovo takmičenje pokazati potencijal talentovane generacije, da ćemo videti „ekipu koja će naredne godine igrati finale sa Amerikancima“, ali jedina stvar koju smo videli su ograničenja većine igrača.

Da li je većina reprezentativaca dostigla svoj igrački limit biće nešto o čemu će se debatovati, ali je, na neki način, ovaj rezultat posledica čvrste odluke selektora Ivkovića da u potpunosti ima poverenje u neke igrače koji su u poslednjih godinu dana istrulili na raznim klupama za rezervne igrače širom Evrope.

Pored toga, kao što je „Vreme“ pisalo, ovaj tim nije imao jasno određen potencijal pa zbog toga ne treba „bacati kamenje“ na igraće i stručni štab koji su potrošili nekoliko meseci svog života da bi igrali za Srbiju. U tom kontekstu, ne očekujemo ni kritike na račun čelnika Košarkaškog saveza – novi su u poslu, pa im treba dati šansu.

Opširnije o ovoj temi čitajte iduće nedelj eu novom „Vremenu“.

Poslednje izdanje

Intervju: Ivan Ergić

Individualni otpori su jalovi i samodopadni Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve