Loader

Novi državni rekord padobranki

08.septembar,17:17

Formacija od osam padobranki iznad visine od 3000 metara u trajanju od najmanje tri sekunde novi je državni rekord koji je postavilo sedam sportskih padobranki iz srpskih aeroklubova: Jelica Kraječeska, Jelena Mihajlović, Tijana Radić, Ana Vučić, Marijana Momčilović, Mina Mirković, Svetlana Simić i Radmila Đuić, pripadnica Specijalne brigade Vojske Srbije.

U pitanju je ciljani rekord, odnosno po predhodnoj najavi, uz neophodno prisustvo sudija. Raniji rekord postavljen 2007. godine bio je aktuelan do nedelje, 28. septembra, u 10:50 časova.

Padobranke-rekorderke skočile su sa visine od 4000 metara iz vojnog helikoptera Mi-17 iznad batajničkog aerodroma iz drugog od četiri planirana pokušaja za taj dan, uz svesrdnu podršku svojih domaćina iz 204. vazduhoplovne brigade ViPVO koja bazira na Batajnici i koleginica iz Udruženja žena letača Srbije pod čijom je zastavom i krenuo „pohod na rekord“.

Kako je izgledalo obaranje rekorda, pogledajte u galeriji.

Poslednje izdanje

Intervju: Ivan Ergić

Individualni otpori su jalovi i samodopadni Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve