Loader

Uhapšen Badžin sin

16.decembar,14:14

Prilikom provale u jedan stan na Senjaku u Beogradu u sredu 15. decembra oko 19. sati uveče uhapšen je Vojislav Vojkan Stojičić (30), sin nekadašnjeg načelnika Resora javne bezbednosti i zamenika ministra policije Radovana Stojičića Badže, ubijenog u Beogradu 1997. godine. Mediji javljaju da je prilikom provale uhapšen i njegov saučesnik Dragi Mugoša (50).

List „Blic“ piše da je poslednja Stojičićeva provala izvedena u Užičkoj 19, stotinak metara daleko od rezidencije predsednika Srbije i nekoliko ambasada pod obezbeđenjem.

Policija je Stojičiću odredila pritvor do 48 sati, a mediji ga uz pozivanje na policijske izvore ga dovode u vezu sa više provala u prethodnom periodu na Dedinju i Senjaku.

„Blic“ piše da policija pretpostavlja da dvojica osumnjičenih stoje iza serije provala u vile – osim vile u Užičkoj 19, u tom kontekstu se pominju i one u vlasništvu Nenada Bjekovića, Žarka Zečevića, Andrije Draškovića, Ivice Divca, brata Vlade Divca, ali i nekoliko diplomatsko-konzularnih predstavništava. Anonimni policijski sagovornik lista navodi i da su dvojica osumnjičenih iz vila uglavnom krali skupoceni nakit, satove, oružje i novac. Upadali su, navodno, preko balkona i to u popodnevnim satima, od 15 do 18 sati, kada su bili sigurni da unutra nema nikoga.

Samo ove godine u ovim elitnim delovima grada izvršeno je više od 60 upada i pljački.

Pljačku, posle koje su dvojica osumnjičenih uhapšeni, otkrio je Aleksandar Besarović, sin vlasnice kuće u Užičkoj 19.

Inače, kuća porodice Besarović na meti pljačkaša bila je i u junu 2007. godine. I tada su u kuću upala dvojica provalnika, koja do sada nisu identifikovana, a policija ispituje da li su i za ovu pljačku odgovorni Stojičić i Maraš.

Vojislav Stojičić inače je odranije poznat po kriminalnim delima. Devedesetih godina, u vreme dok je njegov otac bio na čelu srpske policije, družio se sa Markom Miloševićem, sinom tadašnjeg predsednika Slobodana Miloševića. U beogradskom restoranu „Mama mia“ 11. aprila 1997. godine ubica njegovog oca, koji do danas nije identifikovan, je prema nekim očevicima bio uperio oružje i u mlađeg Stojičića, ali u njega nije pucao.

Vojkan Stojičić je 2002. godine bio osuđen na osam meseci uslovne kazne zbog nelegalnog posedovanja pištolja CZ 99 i okvira sa 14 metaka. Poslednji put je privođen u policiju novembra prošle godine u akciji „Morava“, zbog neodazivanja na sudske pozive po optužbi da je 1999. registrovao automobil sa falsifikovanim ispravama.

Poslednje izdanje

Intervju: Ivan Ergić

Individualni otpori su jalovi i samodopadni Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve