Loader

Uhapšeno još pet lekara

04.novembar,18:18

Sumnja se da su uhapšeni lekari zahtevali mito od dva miliona dinara

Policijska akcija „Kraba“ 4. novembra dala je nove rezultate – zbog sumnje u davanje i primanje mita uhapšeno je još petoro lekara i dvoje predstavnika farmaceustke kuće „Merk“.

Zajedničkom akcijom Kriminalističke policije, Tužilaštva za organizovani kriminal i Višeg tužilaštva iz Beograda uhapšeni su lekari: dr Borislava Nikolin, internista onkolog u Institutu za onkologiju iz Sremske Kamenice, dr Aleksandr Dagović iz Kliničkog centra Kragujevac, načelnik Odeljenja za hemoterapije iz Kliničkog scentra u Nišu, zatim dr Stojan Radić, načelnik Klinike za onkologiju, dr Milan Marković internista onkolog iz KBC Bežanijska Kosa, kao i dr Zoran Andrić, internista onkolog.

Iz kompanije „Merk“ uhapšeni su Jasmina Gutović i Vladan Jovanović.

Petoro lekara uhapšeno je pod sumnjom da su od zaposlenih u farmaceutskoj kući „Mark“ tokom 2008. i 2009. godine zahtevali mito u iznosu od preko dva miliona dinara da bi povećali promet citostatika „erbituks“ koji proizvodi ta firma.

Prema saopštenju MUP-a, svi osumnjičeni biće privedeni Višem sudu u Beogradu.

U policijskoj akciji „Kraba“, pre nekoliko meseci, uhapšen je, između ostalih, direktor Instituta za onkologiju u Beogradu Nenad Borojević, a pre njega i manekenka Katarina Rebrača, njena majka i još nekoliko njenih saradnica iz humanitarnog fonda koji nosi njeno ime.

Oni se terete da su, prilikom nabavke cistotoksičnih lekova za potrebe Instituta, zahtevali i dobijali novac od predstavnika farmaceutskih kuća, kako bi favorizovali nabavku i potrošnju lekova tih kuća.

Poslednje izdanje

Intervju: Ivan Ergić

Individualni otpori su jalovi i samodopadni Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve