Loader

Nemački Ujka Vanja najbolji na Bitefu

25.septembar,21:49

Nagrađne predstave "Franeštajn projekat", "Ko bi hteo mamu kao moju", "Bahatkinje" Narodnog pozorišta iz Beograda, "Izabelina soba" i "Kuća jelena".

Ujka Vanja

Ovogodišnji 44. Bitef je protekao u znaku Antona Pavloviča Čehova, završen je izvođenjem blede predstave Čehovljevog komada „Tri sestre“ Moskovskog teatra „OKOLO“ kraj kuće Stanislavskog, reditelja Jurija Pogrebnička, ali je 44. Bitef obeležila predstava Čehovljevog „Ujka Vanje“, reditelja Jirgena Goša, u izvođenju Dojčes teatra iz Berlina. Ta predstava je stekla naklonost i publike i žirija. Dobila je glavnu nagradu Bitefa, „Gran pri Mira Trailović“, a i Nagradu publike 44. Bitefa.

Bahatkinje

Po izboru publike, na drugom mestu je predstava „Ko bi hteo mamu kao moju“ u izvođenju Stanice servisa za savremeni ples, a na trećem, predstava „Bahatkinje“ Narodnog pozorišta iz Beograda u režiji Stefana Valdamara Holma.

Specijalna nagrada je dodeljena predstavi „Franeštajn projekat“ reditelja Kornela Mundrucija, „za vešto i hrabro hodanje između diletantizma (u izvornom značenju) i profesionalizma“.

Nagrada „Politike“ za najbolju režiju pripala je reditelju Janu Lauersu, za predstave „Izabelina soba“ i „Kuća jelena“.

Od 15. do 24. septembra na Bitefu je izvedeno deset predstava teatara iz Srbije, Belgije, Rusije, Mađarske, Italije, Nemačke, Poljske i Slovenije, o čemu možete čitati <a href="http://www.vreme.com/cms/view.php?id=951043

“ target=“_blank“>u posebnom tekstu.

Poslednje izdanje

Intervju: Ivan Ergić

Individualni otpori su jalovi i samodopadni Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve