Loader

Optužnica za napad na Teofila Pančića

02.septembar,14:34

Tužilaštvo podnelo optužni predlog protiv Mladenovića i Žuže zbog nasilničkog ponašanja

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog protiv Miloša Mladenovića i Danila Žuže zbog nasilničkog ponašanja prema novinaru „Vremena“ Teofilu Pančiću, kome su pre nešto više od mesec dana naneli lakše povrede.

Kako je izjavio portparol Republičkog tužilaštva Tomo Zorić, Tužilaštvo je predložilo da se Mladenoviću i Žuži produži pritvor.

„Stav tužilaštva, kada je u pitanju zaštita novinara, potpuno je jasan i mi smo vrlo eksplicitni po tom pitanju. Novinari sada uživaju krivično-pravnu zaštitu i tužilaštvo će uvek reagovati kada oni budu napadnuti i tražiti odgovarajuće kazne za odgovorne i procesuirati ih“, istakao je Zorić.

On je dodao da bi optužni predlog za napad na Pančića trebalo da bude opomena svima kojima se ne sviđa pisanje, izveštavanje ili nečiji novinarski rad, da takve stvari u Srbiji ne smeju da se događaju, jer će tužilaštvo reagovati. Mladenović i Žuža se terete da su 24. jula oko 23 sata u Zemunu, u autobusu javnog prevoza na liniji 83, po prethodnom dogovoru napali Pančića i udarali ga šipkom i rukama.

Prema rečima Tome Zorića, okrivljeni su na taj način Pančiću zadali lake telesne povrede u predelu glave i trbuha, ali su i značajnije ugrozili spokojstvo građana i narušili javni red i mir. Za krivično delo nasilničko ponašanje za koje se terete Mladenović i Žuža zaprećena je kazna zatvora od šest meseci do pet godina zatvora.

Poslednje izdanje

Intervju: Ivan Ergić

Individualni otpori su jalovi i samodopadni Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve