Loader

Osumnjičenima produžen pritvor

05.avgust,12:29

Sedmoro uhapšenih u akciji "Kraba" ostaće u pritvoru još mesec dana

Viši sud u Beogradu produžio je za mesec dana pritvor grupi od sedam osumnjičenih za zloupotrebe sa lekovima za obolele od raka.

Direktor Instituta za onkologiju Nenad Borojević (osumnjičen da je organizator grupe), načelnik Pedijatrijske službe Instituta Zoran Bekić (takođe osumnjičen da je organizator), načelnica apoteke Instituta za onkologiju Ivana Popović, pomoćnik direktora za zdravstvenu delatnost Instituta Zoran Tomašević, generalni direktor „Roša“ Vojislav Petroviću, direktor onkološkog sektora „Farmasvisa“ Andrej Soretić i šef poslovne jedinice farmaceutske kompanije Astra Zeneka Predrag Marinković provešće i narednih mesec dana u zatvoru, dok se produkt menadžerka „Astra Zeneke“ Ana Matović brani sa slobode.

U međuvremenu, Tužilaštvo za organizovani kriminal je podnelo zahtev za sprovođenje istrage i protiv naučnog savetnika za kliničku onkologiju i savetnika direktora Klinike za medikalnu onkologiju Instituta Ivana Popova i predstavnika farmaceutske kompanije „Merk“ Renea Kautza. Grupa je uhapšena 30. juna u policijskoj akciji „Kraba“, zbog sumnje da su nabavljali više citostatika nego što je Onkološkom institutu potrebno. Više i ovoj temi možete pročitati u tekstu iz arhive „Anatomija jednog nemorala“ objavljenom 8. jula u „Vremenu“.

Poslednje izdanje

Intervju: Ivan Ergić

Individualni otpori su jalovi i samodopadni Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve