Loader

Život posle fudbala

15.jul,22:11

Posle tenisera i vaterpolo reprezentacija Srbije beleži pobedu za pobedum na završnom turniru Svetske lige u Nišu

Više od vesti

Život posle fudbala

Sudeći po programima ovdašnjih televizija, sinonim za sport je fudbal. Sve drugo samo ako mora, pa je po tom rezonu i kilavo učešće Srbije na SP u Južnoj Africi najavljeno, dakako, kao „istorijsko“, to bilo samo po ponavljanju istorijskog obrasca: najbolji u kvalifikacijama – prvi idu kući. Gde ih čekaju horde analitičara s neoborivim dokazima da je i samo učešće uspeh.

U međuvremenu, teniseri su u Dejvis kupu pobedili Hrvatsku usred Splita, pri čemu je mesto odigravanja bilo teže iskušenje od susreta s oslabljenom reprezentacijom protivnika. Posle te pobede Srbija je zvanično šesta teniska sila Dejvis kupa, što je dobro jer joj u mečevima iduće godine obezbeđuje status nosioca, tj. lakše protivnike na startu. Do kraja ove sezone predstoji polufinalni meč s više nego opasnim Česima a onda, ako bude sreće, i finale.

„Kada se igra protiv Hrvatske uvek mora da se da više od svojih mogućnosti“, ocenio je selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić posle susreta na završnom turniru Svetske lige koji se održava u Nišu i na kom je naša reprezentacija u svojoj grupi deklasirala Južnu Afriku s 22-0, pobedila Hrvatsku s 9-8 i Australiju sa 8-6. Narednih dana predstoji joj da svoju vrednost pokaže i u mečevima s protivnicima iz grupe B (Crna Gora, SAD, Španija, Kina).

Krajem ovog meseca takmičiće se – na evropskom prvenstvu u Barseloni – i atletičari. „Ovo je moja prva seniorska sezona i zaista nisam očekivala dobre rezultate“, izjavila je Ivana Španović, svetska juniorska šampionka u skoku u dalj. „Skočila sam državni rekord, nadam se da ću u Barseloni biti na istom, odnosno još boljem nivou i skočiti novi državni rekord“. Uz nju, srpsku atletiku predstavljaće još 15 takmičara. Već taj broj kaže da kraljica sportova ovde još nije potpuno izumrla. Uprkos fudbalu.

Aleksandar Ćirić

Poslednje izdanje

Intervju: Ivan Ergić

Individualni otpori su jalovi i samodopadni Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve