Loader

Dve mrtve osobe u Vladinom vozilu

22.april,16:13

U Bulevaru Arsenija Čarnojevića kod broja 124, pronađena su dva tela muškaraca u audiju A8

Na Novom Beogradu u Bulevaru Arsenija Čarnojevića na parkingu kod broja 124 u automobilu audi A8 Vlade Srbije registarskih oznaka BG 12-11, pronađena su dva tela muškaraca.

Našla ih je oko 14 časova stanarka zgrade ispred koje je audi bio parkiran.

Snimak RTS-a sa lica mesta

Direktor policije Milorad Veljović potvrdio je da je reč o vozaču Ministarstva za dijasporu Predragu Novakoviću i Milanu Medojeviću „koji je ranije radio u toj službi, a sada je neraspoređen“. On je bivši zamenik načelnika Odeljenja za zajedničke poslove u prethodnoj Vladi Srbije

Veljović je rekao da Medojević živi na adresi ispred koje je pronađen automobil. Prema do sada prikupljenim podacima policije, Novaković je došao do pomenute adrese i pozvao telefonom Medojevića da siđe. Oni su se, pretpostavlja se, raspravljali u kolima, nakon čega je Novaković ubio Medojevića, pa sebe.

Uzrok su, kaže Veljović, verovatno neraščišćeni međusobni računi. RTS saznaje da je najverovatnije motiv ubistva nevraćeni dug. Kako saznaje „Blic“ od sagovornika bliskog istrazi, prvi rezultati ukazuju na to da je Novaković izvadio pištolj i pucao Medojeviću u bradu. Zatim je prislonio pištolj sebi na slepoočnicu i ubio se. „Pretpostavljamo da se na taj korak odlučio zbog duga. Još proveravamo da li je tačno da je Novaković dugovao novac i koliki je iznos tog duga“, kaže neimenovani sagovornik „Blica“.

RTS navodi sa su na licu mesta policajci pronašli pištolj CZ 9 milimetara i nekoliko čaura od ispaljenih metaka. Pištolj koji je bio u ruci Novakovića registrovan je na njegovo ime.

Tokom popodneva dok je trajao uviđaj, oko vozila sa zatamnjenim staklima bili su okupljeni policajci, a kako saznaje Beta, a prenose beogradski mediji, ekipi službe Hitne pomoći neko vreme nije omogućen pristup, da bi kasnije lekari konstatovali smrt. Na licu mesta bile su ekipe kriminalističke policije, istražni sudija i tužilac.

Prilaz parkingu je bio blokiran a malo dalje okupio se veliki broj građana i novinari.

Radio B92 javlja da su na automobilu razbijena dva stakla, kod vozača i suvozača. Radi se o automobilu koji koristi Ministarstvo dijaspore, a Novaković je trenutno vozač sekretara za dijasporu. Automobil je u vlasništvu Uprave za zajedničke poslove.

Poslednje izdanje

Intervju: Ivan Ergić

Individualni otpori su jalovi i samodopadni Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve