Loader

Pomoć stiže na Haiti

04.februar,22:45

Prikupljanjem i koordinacijom pomoći ubuduće će se baviti Bil Klinton

4. februar 2010.

Premijer Haitija Žan-Maks Belriv saopštio je da je u zemljotresu koji je 12. januara pogodio tu zemlju, poginulo više od 200.000 ljudi, a da je povređeno 300.000, među kojima je 4.000 osoba osakaćeno.

Pomoć za preživele počela je da stiže u prestonicu Port O Prens (pogledajte foto galeriju), a rukovođenje koordinacijom međunarodne pomoći za Haiti preuzeo je bivši američki predsednik Bil Klinton, najavio je generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki Mun.

Klinton, koji je od maja 2009. specijalni izaslanik generalnog sekretara UN za Haiti, dobio je mandat da mobiliše i koordinira pomoć koja dolazi od privatnog sektora, vlada i nevladinih organizacija za obnovu i dostavljanje skloništa pre sezone uragana.

Ban Ki Mun smatra da je za Haiti trenutno jedna od najhitnijih potreba obezbeđivanje skloništa jer sezona oluja počinje za nekoliko meseci, a obični šatori nisu dovoljni.

Poslednje izdanje

Intervju: Ivan Ergić

Individualni otpori su jalovi i samodopadni Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve