Loader

Hapšenje Kristijana Golubovića

21.januar,21:12

Video u produkciji MUP-a prikazuje kako su Golubović i njegov pajtaš "pali" ispred crkve Svetog Marka u Beogradu

MUP Srbije je potvrdio da je Aleksandar Golubović, zvani Kristijan, uhapšen u subotu 15. januara zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu koja je raznosila drogu na relaciji Novi Pazar-Beograd.

Video u produkciji MUP-a prikazuje kako su Golubović i njegov pajtaš „pali“ ispred crkve Svetog Marka u Beogradu. Policajci u civilu su sačekali da ta dvojica izađu iz ckrve i na parkingu su ih uhapsili, pa se Golubović opet našao iza rešetaka. Pretpostavlja se da je primopredaja heroina izvršena u crkvi.

Pored njih, beogradska policija u sadejstvu sa BIA, pod patronatom Višeg tužilaštva za organizovani kriminal, uhapsila je Milanku Golubović (60), Uroša Vukovića (20), Mirsada Fujaljkića (28), Safeta Ibrović (38) i maloletnu A. K.

Grupa se tereti za krivična dela neovlašćene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljene proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je saopštila da je Safet Ibrović preko Mirsada Fujaljkića jednom nedeljno slao heroin i paracetamol koji bi u Beogradu preuzimali Uroš Vuković i A. K.

Droga je bila prepakivana u stanu Milanke Golubović u paketiće koje je Aleksandar Golubović predavao Feratu Skenderovskom radi dalje prodaje.

Ferat Skenderovski je uhapšen 13. januara i tom prilikom je kod njega pronađeno oko osam grama heroina. On je priveden dežurnom istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu i određen mu je pritvor do 30 dana.

Osumnjičene Milanka Golubović i A. K. lišene su slobode u iznajmljenom stanu, koji je koristila Milanka Golubović, gde je prilikom pretresa stana pronađeno 100 grama heroina, 100 grama paracetamola, jedna vagica za precizno merenje, veći broj mobilnih telefona i jedan pištolj marke „bereta“.

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem sudu u Beogradu, saopštio je MUP.

Poslednje izdanje

Intervju: Ivan Ergić

Individualni otpori su jalovi i samodopadni Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve