Loader

Prijatelji

25.decembar,14:56

Qeeria centar promovisao je kalendar za 2010. godinu

U okviru kampanje „Prijateljstvo koje traje“, Qeeria centar promovisao je četvrti, sad već tradicionalni, kalendar za 2010. godinu. Na kalendaru nazvanom „Prijateljstvo u doba recesije“ ovaj put pojavljuju se pevačica Severina, novinarke Luna Lu i Sandra Perović, književnica Maša Rebić, umetnica Jelena Maćić i aktivistkinje Jelena Višnjić i Kristina Vasholm. Jedini muškarac na kalendaru jeste aktivista Nikola Herman. Modeli su, kao i do sada, fotografisani u provokativnim pozama i aranžmanima, a kao jedan od razloga zašto su u pitanju uglavnom žene, navedena je solidarnost između žena i gej muškaraca.

Naime, prema poslednjim istraživanjima, čak 61 procenat gej mušakaraca u Srbiji svoju seksualnu orijentaciju najpre saopšti ženama. Od ukupnog broja žena kojima se povere, 64 procenta su žene heteroseksualne orijentacije, od kojih 59 procenata čine njihove prijateljice.

Zbog toga, a takođe u okviru kampanje „Prijateljstvo koje traje“, ženama je na sajtu www.kafenisanje.com upućen poziv da napišu svoju priču o iskustvu sa gej prijateljem, uz šansu da dobiju simbolične nagrade. Pored novosti u vezi sa kampanjom, na istom mestu mogu da se nađu legendarne izjave žena koje su se u ranijim vremenima družile s gej mušakarcima ili podržavale borbu za njihova prava. Između ostalih, tu je i tvrdnja Elizabet Tejlor: „Znate, neprestano tvrde da su brakovi rezervisani isključivo za muškarce i žene. Pa, ja sam živi primer da to ne funkcioniše“.

Severina Vučković

Poslednje izdanje

Intervju: Ivan Ergić

Individualni otpori su jalovi i samodopadni Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve