Loader

Hypo Alpe Adria banku preuzela Austrija

17.decembar,15:13

"Grupa nije bankrotirala, već je rešen vlasnički spor", kažu u banci

U centrali finansijske kuće Hypo Group Alpe Adria u Klagnefurtu, 14. decembra potvrđena je informacija da je novi vlasnik sto odsto kapitala cele grupacije država Austrija. Državno vlasništvo, po oceni menadžmenta, omogućiće snažnu dokapitalizaciju cele Grupe i obezbediti potrebnu likvidnost.

U Srbiji je Hypo Alpe Adria četvrta po veličini banka. „Grupa nije bankrotirala, već je rešen vlasnički spor. Nama je drago što sada znamo ko su nam vlasnici i siguran sam da će nam to samo još podići rejting“, izjavio je za „Vreme“ Vladimir Čupić, predsednik Izvršnog odbora Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Beograd. Ova vest, dodaje Čupić, omogućava nastavak uspešnog poslovanja. „Rad matičnih banaka čije je sedište inostranstvu ima uticaj na definisanje poslovnih politika regionalnih članica, ali nema direktne veze u poslovanju sa klijentima. Rad Hypo banke u Srbiji određeno je uslovima koje propisuje Narodna banka Srbije i po tome se ne razlikuje od drugih banaka koje ovde posluju“, kazao je on.

A. Radić

Poslednje izdanje

Intervju: Ivan Ergić

Individualni otpori su jalovi i samodopadni Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve