Među sankcionisanima su i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik s porodicom

Republika Srpska

18.jul 2024. M.S.

Kako izbeći američke sankcije: Pola evra, tri dana i desetak papira

Nakon što su potpale pod američke sankcije, što im je poremetilo poslovanje, pet kompanija u Republici Srpskoj će se ugasiti, pa pod novim imenom ponovo upaliti i nastaviti gde su stale. Za to im je potrebno pola evra, tri dana i desetak papira

FOTOGRAFIJA KOJA JE VEĆ UŠLA U ISTORIJU: Ranjeni D. Tramp

Izbori u Sjedinjenim Američkim Džavama

17.jul 2024. Slobodan Kostić

Atentat na Trampa i posledice

Bez obzira na stranačku pripadnost, građani Amerike suočili su se sa krajnje jednostavnim, ali ne tako prijatnim pitanjem: ako je jedan usamljeni mladić bio na pragu da ostvari svoju nameru i ubije predsedničkog kandidata, šta mogu da očekuju ostali? Odgovor će sigurno uticati na to ko će biti novi predsednik zemlje.

KONAČNO: Uspešno lansiranje “Arijane 6“ sa kosmodroma Kuru

Šta znači lansiranje novog evropskog raketnog nosača “Arijana 6”

17.jul 2024. Dr Saša Marković

Svemirska trka za profitom

Veliki deo razloga za razvoj “Arijane 6” leži u činjenici da Evropska unija želi da bude nezavisna kada je pristup kosmosu u pitanju. Problem je u tome što su se stvari u poslednjih deset godina drastično promenile: nekad su se rakete pravile kao dokaz nacionalnog prestiža i suvereniteta, danas ih prave da bi pomoću njih pravili pare. Ostaje da se vidi ko će na tržištu biti uspešniji jer se trenutno i “SpaceX” i ESA hvale činjenicom da su im knjige rezervacija prepune.