Loader

Saopštenje redakcije

Klevetnički napad na VREME

06.decembar,15:52

Narodni poslanik i šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović je juče, 5. decembra 2019, na svojoj konferenciji za štampu pomenuo i nedeljnik „Vreme“.

Konkretno: da smo „spektakularno najavljivali da će ‘Vreme’ da dokaže, da će ‘Vreme’ da obelodani sve telefone Andreja Vučića, listinge, kako ga je Koluvija zvao, u koje vreme ga je zvao, šta mu je rekao i tako dalje… Nema ničega o tome u tekstu. Ima samo napada kada se sublimira sve ono što je tamo napisano – e Aleksandar Vučić je kreten, e ovaj Aleksandar Vučić je budala, ovaj Aleksandr Vučić ne zna ništa…“

U izjavi Aleksandra Martinovića istinito je samo da u tekstu sa naslovne strane „Vremena“ zaista nema ničeg od onog što on pominje. Sve ostalo, čitava ta „spektakularna najava“, u potpunosti predstavlja nedopustivu klevetu. Reč je, dakle, o gomili laži: „Vreme“ nije najavljivalo da će obelodaniti telefone Andreja Vučića, ni kako ga je Koluvija zvao, ni u koje vreme ga je zvao, ni šta mu je rekao.

Takođe, kvalifikacije da je Aleksandar Vučić kreten, budala i da ne zna ništa u potpunosti pripadaju Aleksandru Martinoviću a nipošto nama.

Svojom izjavom Aleksandar Martinović nastavlja praksu pritisaka sadašnje vlasti na slobodu medija, crtanje meta na leđima novinara i njihovih medijskih kuća, te proizvodnju lažnih vesti. Sve pojedinačno i sve zajedno, pojačava veliku zabrinutost za bezbednost novinara, ali i za budućnost demokratije u Srbiji.

Poslednje izdanje

Intervju: Ivan Ergić

Individualni otpori su jalovi i samodopadni Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve