Loader

Saopštenje redakcije

Klevetnički napad na VREME

06.децембар,15:52

Narodni poslanik i šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović je juče, 5. decembra 2019, na svojoj konferenciji za štampu pomenuo i nedeljnik „Vreme“.

Konkretno: da smo „spektakularno najavljivali da će ‘Vreme’ da dokaže, da će ‘Vreme’ da obelodani sve telefone Andreja Vučića, listinge, kako ga je Koluvija zvao, u koje vreme ga je zvao, šta mu je rekao i tako dalje… Nema ničega o tome u tekstu. Ima samo napada kada se sublimira sve ono što je tamo napisano – e Aleksandar Vučić je kreten, e ovaj Aleksandar Vučić je budala, ovaj Aleksandr Vučić ne zna ništa…“

U izjavi Aleksandra Martinovića istinito je samo da u tekstu sa naslovne strane „Vremena“ zaista nema ničeg od onog što on pominje. Sve ostalo, čitava ta „spektakularna najava“, u potpunosti predstavlja nedopustivu klevetu. Reč je, dakle, o gomili laži: „Vreme“ nije najavljivalo da će obelodaniti telefone Andreja Vučića, ni kako ga je Koluvija zvao, ni u koje vreme ga je zvao, ni šta mu je rekao.

Takođe, kvalifikacije da je Aleksandar Vučić kreten, budala i da ne zna ništa u potpunosti pripadaju Aleksandru Martinoviću a nipošto nama.

Svojom izjavom Aleksandar Martinović nastavlja praksu pritisaka sadašnje vlasti na slobodu medija, crtanje meta na leđima novinara i njihovih medijskih kuća, te proizvodnju lažnih vesti. Sve pojedinačno i sve zajedno, pojačava veliku zabrinutost za bezbednost novinara, ali i za budućnost demokratije u Srbiji.

Poslednje izdanje

Intervju, Duško Vujošević

Ja sam general mrtve vojske Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve