Loader

Korona virus u Srbiji

Novo žarište – Bez frizerskih salona i teretana u Negotinu

30.april,14:12

Nakon što je korona virus ušao u starački dom „Radost“ u Negotinu, ova opština postala je novo žarište infekcije. Iako je Vlada Srbije odlučila da od ponedeljka 27. aprila dozvoli rad objektima poput frizerskih i kozmetičkih salona, fitnes centara i sl., to se u Negotinu neće dogoditi.

Štab za vanredne situacije na teritoriji opštine Negotin doneo je zaključak na osnovu kog objekti koji podrazumevaju blizak fizički kontakt – ostaju zatvoreni do daljnjeg. To se, pre svega, odnosi na frizerske salone, salone za negu lepote, fitnes centre i teretane, kladionice, kazina i igraonice za decu.

Podsetimo, Zavod za javno zdravlje Zaječar registrovao je 30 pozitivnih na korona virus u Domu za stara lica „Radost“ u Negotinu.

Prema pisanju NG portala iz Negotina, nakon potvrde sa je 30 korisnika i zaposlenih u „Radosti“ inficirano koronom, u subotu 25. aprila urađeno je kontrolno testiranje 60 osoba: 16 zaposlenih, dva vojnika koji su od 30. marta čuvali objekat, dvoje volontera i 40 korisnika.

Rezultati se očekuju, a kada stignu, biće doneta odluka o tome gde će oboleli biti hospitalizovani.

PODRŽITE DOSTOJANSTVENE MEDIJE,
PRETPLATITE SE NA VREME

Poslednje izdanje

Mogućnost izbora mora da postoji (1)

Podele po dubini Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve