Loader

Uhapšen i Miloš Simović

10.jun,11:18

Pripadnik Zemunskog klana uhapšen prilikom pokušaja ilegalnog prelaska iz Hrvatske u Srbiju

Pripadnici MUP-a Srbije u četvrtak, 10. juna rano ujutro uhapsili su Miloša Simovića, jednog od osuđenih za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića.

Simović je uhapšen prilikom pokušaja ilegalnog prelaska srpsko-hrvatske granice kod Morovića.

Ovo je olakšalo posao srpskim pravosudnim organima jer Simović neće čekati izručenje iz Hrvatske, već će odmah biti upućen na odsluženje kazne. Tokom suđenja u odsustvu – jer policija za Simovićem traga još od 2003. – izrečene su mu zatvorske kazne u trajanju od 30 i od 40 godina zbog učešća u ubistvu Zorana Đinđića, kao i zbog učešća u ubistvima 19 osoba, u tri otmice i dva slučaja terorizma koje je počinio Zemunski klan.

Podsetimo, u utorak je u blizini Zagreba pronađen Sretko Kalinić, još jedan član Zemunskog klana i učesnik u Đinđićevom ubistvu, za kojim je policija Srbije takođe tragala poslednjih sedam godina. Kalinić je imao dve rane od metka, u stomaku i u grudnom košu. Policiji je rekao da je na njega pucao Simović, pa je počela potraga za njim.

Portparol hrvatskog MUP-a Krunoslav Borovec potvrdio je da je 10. juna oko dva sata ujutro, pri pokušaju ilegalnog prelaska granice iz Hrvatske u Srbiju, u Moroviću kod Bajakova, sa srpske strane, uhapšen muškarac koji se predstavio kao Miloš Simović. On kod sebe nije imao dokumente, i izgledao je zapušteno.

Borovec je dodao da nema informacije o pojedinostima hapšenja.

Poslednje izdanje

Intervju: Ivan Ergić

Individualni otpori su jalovi i samodopadni Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve