Loader

Jelenina 11. titula

20.avgust,01:26

Jelena Janković pobedila Dinaru Safinu, prvu teniserku sveta, i osvojila Sinsinati

Jelena Janković osvojila je 11. titulu u karijeri pobedivši prvu igračicu sveta Ruskinju Dinaru Safinu u finalu turnira u Sinsinatiju. Jelena je pobedila rezultatom 2:0 (6:4, 6:2).

Meč je trajao jedan sat i 26 minuta, i za to vreme, naša najbolja teniserka je dokazala da se vraća u formu posle niza loših rezultata i kraće pauze. Pre pobede nad Safinom, Jelena je u polufinalu igrala mnogo teži i dramatičniji meč sa Ruskinjom Elenom Dementijevom u kom je prvo Jelena propustila tri meč lopte, pa Ruskinja četiri.

Posle meča sa Safinom, Jankovićeva, koja je u 2009. ušla kao prva igračica na WTA listi, priznala je da odavno nije bila u sličnoj situaciji: „Srećna sam što sam mogla da igram dobro i da pobedim Safinu. Mislim da je odlučilo to što sam sve vreme meča bila skoncentrisana“, rekla je Jankovićeva i zahvalila se publici na podršci.

Safini je Sinsinati bio 14. turnir ove godine na kojem učestvuje, i osmo finale. Osvojila je ipak samo tri titule, ali nije imala sreće na većim turnirima. Jankovićeva i Safina odigrale su do sada šest mečeva, a nakon meča na Sinsinatiju rezultat je izjednačen – 3:3.

Nagradni fond turnira iznosi dva miliona dolara, od čega je pobednici pripalo 350.000.

Sledeće nedelje Jelena će, kao i Ana Ivanović koja je ispala u drugom kolu Sinsinatija, igrati na turniru u Torontu.

Poslednje izdanje

Mogućnost izbora mora da postoji (1)

Podele po dubini Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve