Loader

Bolji život

15.avgust,21:04

Jednoj od najgledanijih domaćih serija se posle toliko repriza smeši nastavak

Oni koji su u četvrtak, 13. avgusta po ko zna koji put odgledali poslednju epizodu »Boljeg života« očajni što nikada neće saznati u kakvog je čoveka izrastao Guzin mali, mogu da odahnu. Kako stvari stoje, jednoj od (decenijama) najgledanijih domaćih serija se posle toliko repriza smeši – nastavak. Srpski i mediji iz regiona navode da su pojedini producenti došli na ideju da publici posle toliko godina otkriju šta se dešava sa porodicom Popadić i »prijateljima«, tako da bi nastavak pratio njihove sudbine u vremenu sadašnjem.

Scenarista Siniša Pavić je već dobio zahtev da napavi predložak o nastavku i samo se čeka da se vrati iz Grčke, pa da se lati posla i napiše (podrazumeva se, sa stalnom saradnicom, suprugom Ljiljanom) scenario za novih stotinak epizoda.

»Bolji život« je bio prva (mnogi će reći i najbolja) srpska TV sapunica. Sa gledanošću nije kuburio nikada. Prema podacima agencije »AGB Nilsen«, u toku prve nedelje avgusta emitovane su tri epizode sa prosečnim minutnim rejtingom od 900.312 ili 12,77 odsto populacije Srbije starosti iznad četiri godine. Udeo u ukupnom TV auditorijumu koji je ostvario „Bolji život“ u toj nedelji iznosi 38,87 odsto, a barem minut serije je u proseku videlo 1.582.619 osoba.

Zabludu da se serija neprestano reprizira, odagnali su poslenici javnog servisa, otkrivši da je za dvadesetak godina «Bolji život» repriziran samo – četiri puta. Doduše, serija ima mnogo epizoda (tačno 82), pa otud, objašnjavaju iz RTS-a, utisak da se serija emituje svaki čas.

A šta da pomislimo ako nam RTS, uoči premijernih stotinak epizoda, još jednom reprizira prethodna tri serijala?

Poslednje izdanje

Intervju: Ivan Ergić

Individualni otpori su jalovi i samodopadni Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve