Loader

 

Stipendija »Dragoljub Žarković« nedeljnika VREME

04.februar,20:31

Navršilo se godinu dana od smrti Dragoljuba Žarkovića. Nedeljnik VREME pokrenuo je program stipendiranja u znak sećanja na svog osnivača i dugogodišnjeg glavnog urednika i njegovu posvećenost radu sa mladim novinarima

Nedeljnik VREME poziva studente i studentkinje novinarstva, komunikologije i društvenih nauka zainteresovane za bavljenje novinarstvom, kao i mlade novinare i novinarke sa najviše dve godine radnog iskustva da se prijave za stipendiju za mlade novinare „Dragoljub Žarković“.

Stipendija podrazumeva pet orijentacionih treninga u partnerskim medijima i stipendiranu novinarsku praksu u nedeljniku VREME, koja se sastoji od edukativnog dela i praktičnog rada na definisanju i realizaciji novinarskih zadataka.

Tokom prakse u nedeljniku VREME jedan izabrani stipendista radiće sa mentorima, medijskim ekspertima, urednicima i novinarima našeg nedeljnika koji imaju dugogodišnje iskustvo rada u medijima, ali i kao predavači na različitim kursevima i školama.

U partnerskim medijima na jednonedeljnim treninzima učiće o specifičnostima istraživačkog, digitalnog, agencijskog, televizijskog novinarstva, kao i o načinu rada u medijima civilnog društva.

Mladi stipendista će na kraju programa biti u potpunosti osposobljen za rad u redakciji i upoznat sa kolegama i organizacijom rada u nekim od najvažnijih domaćih medija.

Partnerski mediji na stipendijskom programu su

BIRN, Fonet, Danas i Liceulice

Trajanje programa

Celokupan program realizovaće se u periodu od 1. aprila do 30. novembra 2021.

Dinamika realizacije programa biće prilagođena individualnom rasporedu i potrebama stipendiste. Program stipendiranja moći će da se realizuje uz redovno studiranje ili povremeni rad.

Stipendija

Za polaznika programa predviđena je mesečna stipendija u iznosu od 150 EUR neto. Na kraju programa stipendista stiče potvrdu o uspešno završenom programu, kao i pisma preporuke od mentora.

Uslovi za prijavu

Poznavanje osnova novinarstva, motivisanost za rad u medijima, visoki etički i moralni standardi, razumevanje društvenog i političkog konteksta.

Potrebna dokumentacija za prijavu

Popunjen aplikacioni formular (sačuvajte ga na svom kompjuteru)

– Primer novinarskog teksta (nije uslov da je prethodno objavljen)

– Motivaciono pismo (možete popuniti u okviru formulara)

Kompletnu dokumentaciju, sa naslovom poruke Za stipendiju dostaviti na adresu stipendija@vreme.com

Rok za prijavu

1. mart 2021.

Prijave koje stignu nakon navedenog roka ili budu nepotpune, neće biti uzete u razmatranje.

Proces selekcije kandidata

Selekcija kandidata za učešće u ovom programu stipendiranja biće obavljena u dva kruga:

– Komisijsko procenjivanje pristiglih prijava

– Intervjui sa kandidatima koji su ušli u uži izbor

Kandidati koji uđu u uži izbor biće obavešteni imejlom kada će biti dogovoren termin intervjua.

O ishodu konkursa kandidati će biti obavešteni imejlom.

Nedeljnik VREME se zalaže za ravnopravnost i jednake uslove za sve i podstiče sve zainteresovane kandidate i kandidatkinje da se prijave na konkurs.

Poslednje izdanje

Nova Vlada Srbije

Audicija za V.D. Ministre i duboka država Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve