Loader

15 godina od studentskih protesta

24.novembar,13:11

22. novembra 1996. mitingom na platou ispred Filozofskog fakulteta otpočeo je veliki studentski protest protiv izborne krađe na lokalnim izborima u Srbiji (održanim 17. novembra) i režima Slobodana Miloševića

Nekoliko reči o protestu

Studentski protest 1996/1997 bio je izuzetan moralni čin jedne generacije koja je na direktan i politički ubojit način izrazila neslaganje, ne samo sa izbornom krađom u Srbiji (nakon lokalnih izbora 96), već i neslaganje sa ukupnim stanjem u zemlji. Nije fraza: nema reči kojima se verno može opisati ta bujica šarma, ljudske upornosti i političke zrelosti. Zato, neka fotografije svedoče.

Dragoljub Žarković,

(predgovor specijalnom izdanju Vremena, Fotodokument Studentski protest 96/97)

Deo atmosfere i energije koja je tih meseci strujala gradom možete osetiti kroz letke, plakate i drugi propagandni materijal pravljen na Filozofskom fakultetu tokom protesta. A studentske akcije i svakodnevne protestne šetnje ovekovečene su na fotografijama koje su se tih dana pojavile u specijalnom izdanju nedeljnika Vreme, Fotodokument 3, Studentski protest 1996/1997.

Sav materijal nalazi se na adresi www.studentskiprotest.net, u „virtuelnom muzeju“ protesta u Srbiji devedesetih godina.

Poslednje izdanje

Naprednjački direktori BIA

Svi Vučićevi šefovi tajne partijske policije Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve